رییس دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه روزانه بالغ بر ۱۶۰ دام سبک و سنگین در کاشمر ذبح می‌شود بر نقش دامپزشکی در تثبیت اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کرد.

محمد عارفی در گفتگو با کاشمربصیر اظهار داشت: به عنوان کسی که با دامدار و تولیدکننده سر و کار داریم تأکید می‌کنم که باید به داد تولیدکننده محصولات دامی در بحث خرید محصولات رسید و فرآورده‌های دامی باید به موقع و با قیمت مناسب خریداری شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال شیر گاو باید حداقل به قیمت هر کیلو هزار و ۴۰۰ تومان خریداری شود ولی هم اکنون این انفاق نمی‌افتد که دلایل و مباحث مربوط به آن متعدد است.

رییس شبکه دامپزشکی کاشمر تصریح کرد: محصول باید بعد از تولید به موقع خریداری شده و در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد چرا که دامدار و کشاورز سعی خودش را انجام داده و حالا ما به عنوان مسئول باید در کنار تولید کننده باشیم تا بتواند بازار مناسبی برای محصولات خود فراهم کند.

عارفی همچنین با اشاره به پرورش گاو و گوسفند توسط دامداران شهرستان کاشمر اظهار داشت: هم اکنون روزانه به طور منوسط ۱۵۰ دام سبک و ۱۲ دام سنگین شامل گاو و گوساله در کشتارگاه کاشمر ذبح می‌شود که میانگین گوشت گاو و گوساله بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم، میانگین گوشت گوسفند ۲۰ کیلوگرم و میانگین گوشت هر بز ۱۵ کیلوگرم است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته میزان زیادی گوشت منجمد به شهرستان کاشمر وارد می‌شد اما در حال حاضر این میزان بسیار کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که مردم به مصرف گوشت گرم تمایل بیشتری دارند ضمن اینکه دامداران شهرستان کاشمر نیز در پرورش دام سبک و سنگین موفق عمل کرده‌اند.

رییس شبکه دامپزشکی کاشمر با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی گفت: در مباحث مربوط به تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال، دامپزشکی با اقدامات خود نقش مهمی در تثبیت اشتغال ایفا می‌کند به این معنی که شاید دامپزشکی به طور مستقیم در ایجاد شغل جدید نقشی نداشته باشد اما با ارائه خدمات و توصیه و کمک به دامدار باعث تولید محصول بیشتر و بهتر و در نتیجه سلامت مصرف کننده و نیز درآمد بیشتر تولیدکننده می‌شود.

عارفی تأکید کرد: در حوزه دامداری باید از امکانات اندکی که در اختیار داریم بیشترین بهره‌برداری را انجام دهیم به عنوان مثال دامی که در گذشته روزانه ۱۵ لیتر شیر می‌داده است با استفاده از روش‌های علمی این میزان به ۴۰ لیتر در روز رسیده است و یا در حالی که در گذشته یک بره پرواری در هر روز ۱۰۰ گرم افزایش وزن داشته است در حال حاضر روزانه ۴۰۰ گرم افزایش وزن دارد.

وی همچنین در مورد شایعه استفاده از هورمون برای رشد سریع مرغ در مرغداری‌ها گفت: در مرغداری‌ها از هورمون استفاده نمی‌شود چرا که بسیار گران است و صرفه اقتصادی ندارد و لذا رشد سریع مرغ‌ها به دلایل دیگری است به عنوان مثال روی اصلاح نژاد مرغ‌ها کار شده است و در حال حاضر از نژادهایی استفاده می‌شود که در مدت کمتری وزن بیشتری به دست می‌آورند ضمن اینکه در طول دوره پرورش هم شرایط ایده‌آل فراهم می‌شود.

رییس دامپزشکی کاشمر خاطرنشان کرد: همچنین جیره غذایی که در مرغداری‌ها استفاده می‌شود انرژی بالایی دارد و در طول مدت زمان کمتری تبدیل به گوشت می‌شود ضمن اینکه اصلاحات مدیریتی هم در این زمینه مؤثر است به عنوان مثال با تنظیم و کاهش نور باعث می‌شوند که مرغ تحرک کمتری داشته باشد و در نتیجه گوشت بیشتری تولید می‌شود.

انتهای پیام/

  • پرینت از این پست پرینت از این پست
  • برچسب ها:

    به اشتراک بگذارید :

    مطالب مشابه

    شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

    - کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
    - آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد